Masaje Infantil

Massatge Infantil i els seus Beneficis

El massatge infantil és una tècnica que s’ha fet servir durant molts anys a tot el món per establir una connexió emocional i relaxant amb el nadó.

Aquesta tècnica es va introduir fa diverses dècades, i consisteix en una sèrie de maniobres manuals que s’apliquen al nadó a diferents parts del seu cos, com la cara, braços, cames, abdomen i esquena.

El més interessant és que cada país té la seva pròpia manera de fer massatges als nadons. Alguns països s’enfoquen a allargar les articulacions del nadó, altres a augmentar la mobilitat de l’intestí, i alguns simplement volen establir un contacte afectiu amb el seu petit.

El massatge infantil és una manera de crear una experiència positiva i relaxant tant per al nadó com per als pares, ja que permet enfortir el vincle emocional entre tots dos.

S’ha demostrat que pot tenir efectes beneficiosos en la salut del nadó, com millorar el seu somni, alleujar dolors i molèsties i estimular el seu sistema immunològic.

Et descrivim alguns dels efectes del massatge infantil que es poden obtenir


Estimulació sensorial: El massatge infantil pot ajudar a estimular els sentits del nadó, cosa que és beneficiosa per al seu desenvolupament sensorial. A través del massatge, el nadó pot descobrir-ne el cos i desenvolupar la seva capacitat de percepció.

Enfortiment de l’enllaç afectiu: El contacte físic durant el massatge pot ajudar a enfortir l’enllaç afectiu entre els pares i el nadó. El massatge és una forma de comunicació no verbal que pot millorar la connexió emocional entre tots dos.

Massatges infantils per a nadons
Els massatges infantils en nadons enforteixen l’enllaç afectiu

Alleujament de l’estrès i l’ansietat: El massatge infantil pot ajudar a alleujar l’estrès i l’ansietat tant al nadó com als pares. El contacte físic i l’atenció que es dóna al nadó durant el massatge poden proporcionar una sensació de calma i de relaxació.

Millora del son: El massatge pot ajudar a relaxar el nadó i millorar la seva qualitat de son. Els nadons que reben massatges poden dormir més profundament i despertar-se menys durant la nit.

Alleujament de dolors i molèsties: Ajuda a alleujar dolors i molèsties al nadó, com els causats per la dentició o el restrenyiment. A més, pot millorar la circulació sanguínia i limfàtica, cosa que pot contribuir a l’eliminació de toxines del cos.

Estimulació del sistema immunològic: El massatge infantil pot ajudar a prevenir malalties i millorar la salut general del nadó.

Poden millorar la connexió emocional entre tots dos, proporcionar una sensació de calma i relaxació, millorar la qualitat del somni del nadó i alleujar dolors i molèsties.

A més, poden contribuir a l’estimulació del sistema immunològic i al benestar general del nadó.

Des de quan es poden fer els massatges?

Quan es poden fer els massatges

Es recomana que els pares esperin que el nadó tingui almenys sis setmanes abans de començar a fer-li massatges.

Això és perquè durant les primeres setmanes de vida, el nadó encara s’està adaptant al món exterior i pot ser més sensible al tacte.

A més, els nadons prematurs o amb problemes de salut poden necessitar esperar una mica més abans de rebre massatges, i és important consultar amb un pediatre abans de començar qualsevol programa de massatges per a nadons.

És important recordar que cada bebè és únic i pot tenir diferents necessitats i preferències. Per tant, és important observar els senyals del nadó i ajustar la tècnica de massatge en conseqüència.

Com preparar-se per fer un massatge infantil?

Per fer un massatge infantil és molt important preparar-se per garantir que tant el nadó com el massatgista estiguin còmodes i segurs durant la sessió.

Abans de començar, és essencial trobar un lloc tranquil i còmode per al massatge, preferiblement amb llum suau i temperatura agradable.

És important assegurar-se que el nadó estigui còmode i relaxat, cosa que es pot aconseguir en canviar el bolquer, assegurar-se que estigui alimentat i descansat.

Preparar-se per fer un massatge infantil
Preparació per fer un massatge infantil

És recomanable utilitzar olis o cremes suaus i naturals per fer massatges al nadó, ja que això ajuda a hidratar la pell i facilitar el moviment de les mans.

Abans de començar, cal establir una connexió emocional amb el nadó, parlant amb ells en veu baixa, mantenint contacte visual i somrient.

Durant el massatge, s’han d’usar moviments suaus i rítmics, sempre parant atenció als senyals del vostre nadó i ajustant la pressió i la velocitat d’acord amb les vostres necessitats i preferències.

Recordem que cada bebè és únic i pot tenir diferents reaccions al massatge. És normal que alguns bebès se sentin incòmodes o inquiets al principi, però amb el temps, la majoria dels nadons gaudeixen dels massatges i els consideren una activitat relaxant i divertida.

Finalment, convé que, després del massatge, li dediquis temps a abraçar-lo i relaxar-te amb ell, permetent gaudir dels beneficis del massatge i establir un vincle emocional més profund.

Amb una mica de preparació i atenció, el massatge infantil pot ser una experiència positiva i relaxant tant per al nadó com per al massatgista.

Quan ha de durar un massatge infantil?

La durada d´un massatge infantil pot variar segons l´edat i les necessitats individuals del nadó. De manera general, és recomanable fer massatges curts al principi, especialment si el nadó és molt petit o si s’està adaptant a la pràctica del massatge.

Quant ha de durar un massatge infantil

Per als nadons, els massatges poden durar de 5 a 10 minuts, mentre que per a els nadons més grans, es pot estendre fins a 20-30 minuts.

És important prestar atenció als senyals del nadó durant el massatge i ajustar la durada i la intensitat del massatge en conseqüència.

És normal que alguns nadons es cansin o perdin interès en el massatge després d’uns minuts, i això és un senyal que el massatge s’ha d’aturar.

Per altra banda, si el nadó sembla gaudir del massatge i se sent relaxat i còmode, es pot continuar durant uns minuts més.

De totes maneres, cal tenir en compte sempre que la qualitat dels massatges preval per sobre de la durada.

Si bé els massatges poden tenir molts beneficis per al nadó, és important no forçar-los a quedar-se quiets durant massa temps o fer-los una cosa que no els agrada. El massatge ha de ser una activitat relaxant i agradable tant per al nadó com per al massatgista.

Descobreix una connexió més profunda amb el teu nadó

La Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI) és reconeguda mundialment pel seu lideratge en l’ensenyament del massatge infantil i el compromís en el desenvolupament de classes que fomentin la creació d’una base sòlida i amorosa a la llar.

El seu enfocament en la importància de l’enllaç afectiu entre pares i fills, així com els beneficis del massatge infantil en el desenvolupament físic i emocional del nadó, fan de l’AEMI una organització líder en el camp del massatge infantil.

Amb la seva àmplia experiència i dedicació a la formació de professionals altament capacitats, l’AEMI és una excel·lent opció per a aquells pares i professionals que vulguin aprendre més sobre el massatge infantil i el seu impacte positiu a la vida dels nadons i les seues famílies.

En conclusió..

És una tècnica mil·lenària que ha demostrat ser beneficiosa per al desenvolupament físic i emocional dels nadons, així com per establir una connexió més profunda i afectiva amb els seus pares.

A través del contacte pell amb pell i l’aplicació de diverses tècniques de massatge, els nadons poden experimentar una gran quantitat de beneficis, com una millor digestió, son més profund, més relaxació i reducció de l’estrès.

Si vols aprendre més sobre aquesta meravellosa tècnica i com pot millorar la relació amb el teu bebè, contacta’ns i programa una sessió a els nostres tallers de massatge infantil amb els nostres experts.

No esperis més per descobrir els increïbles beneficis del massatge infantil per al teu nadó i per a tu!