Teràpia Psicològica per a Adolescents

Els joves, igual que els adults, poden beneficiar-se
de la teràpia psicològica

La teràpia psicològica per a adolescents ajuda a enfrontar-se a emocions específiques. També pot ajudar a superar els reptes als quals s’enfronten els adolescents, a gestionar els factors d’estrès de la vida i a adaptar-se als canvis importants.

El suport d’un professional de la psicologia pot ajudar els adolescents a comprendre’s millor, a expressar-se, a prendre millors decisions i a viure una vida emocionalment equilibrada.

L'adolescència és un moment crucial de transició del desenvolupament des de l'edat adulta. Els anys de l'adolescència es caracteritzen per l'exploració, la cerca de novetats, l'establiment de metes, l'assumpció de riscos, la interacció social i el desenvolupament continu d'habilitats de raonament crític.

Pel fet que els seus cervells encara estan en desenvolupament i estan impulsats per les emocions, alguns adolescents són vulnerables a les emocions extremes, el control dels impulsos poc desenvolupat així com la iniciació a les drogues o a l’alcohol.

Això fa que els anys de l’adolescència siguin un moment únic de desafiaments i oportunitats per a un creixement i desenvolupament positius.

Teràpia Psicològica per a Joves - ENCAIX LOGOPÈDIA

En ENCAIX LOGOPÈDIA i PSICOLOGIA, entenem els desafiaments que es troben i s’enfronten els adolescents

El nostre equip psicològic pot ajudar els joves adolescents a navegar en la vida diària, superar els desafiaments i bregar amb el trauma i les experiències que alteren la seva vida.

Podem ajudar-te!

El nostre principal objectiu és donar solucions a les dificultats que cada adolescent pugui presentar al llarg del seu desenvolupament.

Quines són les principals teràpies psicològiques per a adolescents aplicables als comportaments?

Els adolescents experimenten les emocions amb més intensitat que els adults. Això pot conduir a sentiments extrems d’eufòria, ira o tristesa, segons les circumstàncies.

Els adolescents corren el risc de sofrir ansietat i depressió. De fet, la depressió és el problema de salut emocional més comuna que enfronten els adolescents.

Més de tres milions de joves de 12 a 17 anys tenen almenys un episodi depressiu major. Aquí hi ha alguns desafiaments clau amb els quals la teràpia psicològica pot ajudar a un adolescent:

Com ajuda la teràpia psicològica per a adolescents?

Teràpia Psicològica per a Adolescents - ENCAIX LOGOPÈDIA

La teràpia psicològica per a adolescents ajuda a comprendre la causa dels seus sentiments, pensaments i comportaments, i els brinda les eines per a fer canvis beneficiosos que els ajudin a sentir-se i funcionar millor. 

L’assessorament ajuda els adolescents a resoldre els problemes i els empodera per a usar el que aprenen per a trobar solucions als problemes que s’enfronten.

Assistir a sessions d’assessorament pot ajudar a millorar la confiança en si mateix, l’estat d’ànim general i l’autoestima dels adolescents.

A través de la teràpia, els adolescents aprenen i enforteixen habilitats vitals com la regulació de les emocions, la comunicació efectiva, l’empatia, l’assertivitat i l’autoconsciència.

Els millors tractaments psicològics en adolescents

Depresión en jóvenes - ENCAIX LOGOPEDIA

La teràpia és beneficiosa per als adolescents que experimenten depressió, ansietat i altres problemes de salut mentalDes de fa alguns anys, els problemes de depressió constitueixen entre els més comuns per a un percentatge significatiu de la societat.

La teràpia psicològica ha estat destacada per ser una de les possibles alternatives més adequades per a tractar la depressió tant en adolescents com en adults.

Si notem que l’adolescent mostra signes de problemes psicològics o de comportament, recomanem contactar amb els nostres especialistes  i programarem una cita.