Reforç positiu en estudiants

Reforç positiu: 7 maneres de fer-lo servir en estudiants

El reforç positiu és una tècnica eficaç que s’utilitza per motivar i premiar els estudiants pel seu bon exercici acadèmic i conductual. Aquí us presentem set maneres d’utilitzar el reforç positiu en estudiants:

Reconeix el bon comportament dels estudiants per fomentar-ne la motivació

És important que, com a mestres, reconeguem el bon comportament dels estudiants a l’aula. Podem elogiar-los i felicitar-los pels seus èxits, però també podem utilitzar tècniques més específiques, com donar-los un aplaudiment o un copet a l’esquena. El que és important és que els fem sentir que els seus esforços són valorats.

Celebra els èxits acadèmics dels estudiants i augmenta la seva autoestima

Quan un estudiant aconsegueix un èxit acadèmic, és important que ho celebrem amb ells. Això no només els farà sentir bé, sinó que també els motivarà a continuar treballant de valent.

Podem celebrar els èxits dels estudiants de moltes maneres, com col·locar la seva feina en una paret d’èxits, enviar una nota als pares o donar-los un petit premi.

Utilitza recompenses visibles

Les recompenses tangibles poden ser molt efectives per motivar els estudiants. Encara que no hi hem de gastar gaires diners, podem oferir petites recompenses com llibres, entrades de cinema o petits obsequis per reconèixer el bon comportament.

Brindem-los possibilitats específiques

Als estudiants els encanta tenir oportunitats especials que els diferenciïn de la resta de la classe. Per exemple, oferir a l’estudiant que s’ha portat millor durant la setmana l’oportunitat d’escollir una activitat de classe o ser el líder del grup durant el dia.

Utilitza el reconeixement públic

El reconeixement públic és una manera efectiva de motivar els estudiants. Podem reconèixer públicament el bon comportament o els èxits acadèmics dels estudiants a classe o a l’escola. Per exemple, esmentar els èxits durant la reunió de pares i mestres o al butlletí escolar.

Un sistema de criteris per reforçar el rendiment

El reforç escolar mitjançant un sistema de punts pot ser una excel·lent manera de motivar els estudiants. Es pot implementar un sistema en què els estudiants acumulin punts pel seu bon comportament, incloent-hi el compliment de tasques i participació activa.

A mesura que els estudiants assoleixin certs punts, es poden atorgar recompenses que els incentivin a continuar esforçant-se i millorant.

Generar un entorn de suport i treball per equips

És important crear un ambient de suport i treball en equip a classe. Fomentar la col·laboració i el treball en grup perquè els estudiants se sentin recolzats i motivats.

Assegurar que els estudiants sàpiguen que no estan sols i que sempre poden comptar amb nosaltres per ajudar-los a assolir el màxim potencial acadèmic i personal.

Aquestes són només algunes maneres d’utilitzar el reforç positiu en estudiants. Recordeu que cada estudiant és diferent, per la qual cosa és important trobar l’estratègia que millor funcioni per a ells.